Verhalen

Als voorproefje staan hier twee verhalen uit het boek. Daarnaast twee extra verhalen, over de boektitel en over het schippersinternaat.

De man uit Cabinda, of hoe mijn boek zijn titel kreeg

De bibliotheek van mijn opa? Hoe kom je daar bij? In dit verhaal wordt verteld over een Angolese asielzoeker, de koning van de Kongo, een huis zonder deur, de fabel van de kikker en de schorpioen en de bibliotheek van een oude man.

Een man met een roeiboot

Het leek wel of mijn opa toevallig steeds in de buurt was bij grote historische gebeurtenissen. Hij lag met het schip in Zeeland toen de Watersnoodramp plaatsvond. Over zijn bezigheden deze dag kun je hier lezen.

De onderduik in de Biesbosch

In het magazine Biesbosch.nu verscheen mei 2009 een verhaal met als titel Roeien met de riemen die je hebt. Dit verhaal bestaat uit een aantal pagina's van het hoofdstuk in het boek over de onderduik in de Biesbosch. Via deze link is het verhaal te lezen. Speciaal voor de lezers van het Biesboschmagazine heb ik een fijne cliffhanger bedacht.

Drie generaties Prins Hendrik Internaat

Ter gelegenheid van het 95-jarig bestaan van het schippersinternaat in Vreeswijk schreef ik dit verhaal. Mijn opa en ik zaten op hetzelfde internaat, liepen over dezelfde trappen en sliepen in dezelfde grote slaapzalen, maar het was een wereld van verschil.© 2006-2008 www.mijn-eigen-website.nl